Karin Dean “Kagu-Aasia riigid, rahvad ja ühiskonnad”

kaguaasiaKui palju me teame Kagu-Aasiast? Mitte just väga palju, kui välja arvata mõned üksikud saated televisioonist, artiklid ajakirjanduses, reisibüroode brošüürid või siis mõni üksik reisiraamatuke. Antud raamatus „Kagu-Aasia riigid, rahvad ja ühiskonnad“ saame aga põhjalikuma ja professionaalsema vaatepildi osaliseks. Autor käsitleb Kagu-Aasia ajalugu üldiselt ning ka riigiti eraldi. Annab iga riigi kohta ülevaate tema eripäradest ning kultuurilistest iseärasustest ning kuidas need iseärasused on kujunenud. Lisaks ajaloole kirjutab autor tänapäevast ning toob välja nendes ühiskondades hetkel olulisi teemasid, mis tõenäoliselt meieni ei jõua.

Raamat on põhjalik ja kohati võib-olla natuke liiga detailne, kuid siiski väga huvitav ja informatiivne. Lisaks tekstile on autor ära toonud ka illustreerivad kaardid kõne all olevate riikide kohta.

Soovitan raamatut kõigile, kes soovivad täiendada oma teadmisi Kagu-Aasia riikide ajaloo, kultuuri ja eluolu kohta või siis lihtsalt lugeda seda kui väga põhjalikku reisiraamatut. Esimese korraga ei peagi kogu raamatut läbi lugema – võib ka valida lihtsalt ühe riigi (näiteks Tai) ja sellekohasele peatükile keskenduda.

Heleen Karja
Sõle raamatukogu raamatukoguhoidja

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Veel Kagu-Aasiast:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s