Phillippe Pozzo di Borgo. 1+1: uus hingamine

1+1 Uus hingamineIlmunud: Varrak, 2013

Raamatu on kirjutanud väga jõukas mees, kes pärast õnnetust halvatuks jääb. Ta peab hakkama saama nii oma naise surmale järgnevate piinavate hingevaludega kui ka neuropaatiliste ihuvaludega, mis kirjelduse järgi jätavad  mulje maapealsest põrgust.

Raamatu põhjal vändatud filmi vaatamisel saadud muljed olid sedavõrd tugevad, et innustasid teost lugema. Raamatus lisandub filmi tõsisele alatoonile ja rohkele  humoorikusele  hinge settiv seletamatu kurbus, millest on raske lahti lasta.

Autori sõnad: „Tahtsin kirjutada raamatu, mis ei oleks lihtsalt meelelahutus. Ma ei tahtnud luua „realistlikku“ pilti hädast ja viletsusest, milles oleks oma annus vihkamist ja oma annus meeldivamaid tundeid, mis piirneksid leplikkusega. Ei tahtnud ka optimismi teeseldes naeruväärselt valetada.“

Sellel lõputul ja raskel eluperioodil pakub ratastooli aheldatud mehele veidigi rõõmu ja nalja abiline Abdel, kelle minevik on üsnagi kirju kahtlase väärtusega ja kohati kriminaalsetest tegemistest. Tulenevalt Abdeli suhtumisest oma hoolealusesse nimetab viimane teda oma kaitsekuradiks.

Raamat lõpeb helgemates nootides. Peategelane leiab uue armastuse, lootuse ja jõu, et eluga edasi minna.

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Vaata leidumust e-raamatukogust ELLU


Katrin Lõkova
Tallinna Keskraamatukogu praktikant

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s