Helen Eelrand. Me veel näeme

Me veel näemeIlmunud: Tänapäev, 2014

Raamatu autor, Helen Eelrand, on Hispaanias elav kirjanik ja ajakirjanik, kelle sulest on ilmunud juba neli hispaaniateemalist raamatut. Seega pole imestada, et isegi sellesse raamatusse on pikitud sisse flamenko, võrratu tantsija Salvador Hoyos ning killuke Hispaaniat ennastki . Raamatu peateema aga on siiski palju süngem ja tõsisem.

Seitsmeaastane Lauren jääb kooliteel auto alla ja langeb koomasse. Suurt segadust tundes leiab ta ennast rannast, kus ta perega kunagi puhkusel käis. Ta kohtub seal oma vanaisa Taavetiga. Laurenile tehakse kohe selgeks, et tema aeg ei ole veel käes ja et ta on unustanud midagi. Lepituse. Laurenile on kõik see, millele Taavet napisõnaliselt vihjab, muidugi sama selge kui seebivesi ja ta satub aina rohkem segadusse.

Laureni õnnetus lööb tema vanemate vahele suure mõra ja tüdruk mõistab, et tema oli ainuke, kes veel kõike koos suutis hoida. Kiiresti saab selgeks, et ainuke, kellega on tal võimalik kontakti luua, on avatud meelega isa ja ta üritab talle saata vihjeid ja märke, püüdes päästa vanemate omavahelisi suhteid. Väikeste sammudega jõuab ta oma eesmärgile – pääseda tagasi maapealsesse ellu – lähemale.

Üldiselt ei peaks kartma, et see raamat kurb või sünge oleks. Nagu rohelise ja roosaga kaanekujunduski on raamat kirjutatud suhteliselt heledates toonides. Vanemate probleeme lahkavaid peatükke tasakaalustavad väga hästi Laureni lapselikud ja toredad peatükid.

Romaan saavutas Tänapäeva 2013. a romaanivõistlusel III koha.

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

 

Kirsti Aarniste
Sääse raamatukogu
raamatukoguhoidja

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s