Andrei Ivanov. Harbini ööliblikad

Harbini ööliblikadIlmunud: Varrak, 2013

Andrei Ivanov sündis 24. detsembril 1971. aastal Tallinnas.
„Harbini ööliblikad“ on tema kolmas romaan.

Ivanov räägib venelastest võõrsil. Raamatu tegevus toimub Eesti Vabariigis, Eesti pealinnas – Revalis. Kesksel kohal on vene immigrantide saatus, püüdlused ja rännakud. Siin nad kohtuvad ja ehitavad suurejoonelisi plaane enamlaste kukutamiseks. Nad askeldavad, kannatavad, peavad lootusetut võitlust. Neile pole võõrad kokaiin, morfium ja lõbumajad. Need on inimesed, kelle võitlus on lootusetu, sest puuduvad pidepunktid ja ümberringi on võõras maa võõra rahvaga.

See on ajalooline romaan, aga autor ise ütleb, et see on lihtsalt elu – selline, nagu ta oli. Andrei Ivanovi teos jutustab realistliku loo kahe maailmasõja vahelises Eestis tegutsenud vene kogukonnast, mis kokkuvõttes ei avaldanud mingit mõju ei Eestile ega ka Venemaale.

Romaani peategelane kunstnik Boriss Rebrov saabub Eestisse 1919. aastal. Ta lahkub seitsmeteistaastase noorukina koos Judenitši armeega Venemaalt, kaotab teel Revalisse perekonna, otsib võõras riigis endale kohta … ja ei leia seda. Boriss Rebrovi paralleelelu ei päästnud teda hingevalust, vastupidi – see ei lasknud tal unustada minevikku. Rebrovi elu oli Eestiga kokku köidetud mitte lihtsalt elus, vaid veelgi tugevamini – surmas. Ta laseb end märkamatult kiskuda Vene fašistliku partei tegevusse. Ta lahkub Eestist uue sõja koidikul, jälgi maha jätmata. Nagu ööliblikas.

See on terav ja valusalt kriipiv, aga huvitav raamat.

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

 

Loe ka neid Andrei Ivanovi raamatuid:

Minu Taani onuke; Tuhk (jutustused). Kultuurileht, 2010
Peotäis põrmu. Varrak, 2011
Hanumani teekond Lollandile. Varrak, 2012

Andrei Ivanovi romaane e-raamatukogus ELLU:

Peotäis põrmu
Harbini ööliblikad

 

 

Marina Ivanova
Pelguranna raamatukogu
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s