Wayward Pines. I osa. Blake Crouch

wayward-pinesIlmunud: Helios, 2013

 

The owls are not what they seem. (Twin Peaks)

Wayward Pines, Idaho, ei ole tavaline koht. Miski on mäda selles väikeses linnakeses. Sellest saab agent Ethan Burke üsna varsti aru. Mees leiab end jõe äärest. Haavatud, läbipekstud, ta ei mäleta, kuidas ta satus sellisesse olukorda ega mis asi viis ta sellisesse unisesse kolkasse nagu on Wayward Pines.

Oma järelsõnas kirjutab Blake Crouch, et ta on telesarja Twin Peaks kauaaegne fänn ning, et romaan Wayward Pines oli katse luua midagi, mis tekitaks temas samasuguse tunde nagu Twin Peaks. See oligi põhjus, miks ma seda raamatut lugema asusin. Kuna ma ise olen menuka telesarja suur fänn, siis võimalus läbi elada midagi Twin Peaksi-sarnast oli ahvatlev. Kas autoril on õnnestunud luua seda omapärast Twin Peaksi hõngu, on igaühe enda otsustada. Aga tõepoolest kiindunud Twin Peaksi austaja võib leida Crouchi raamatust mitmeid viiteid sarjale.

Samas ei maksa oodata mingit Twin Peaksi järge, nagu ma salaja lootsin, lugedes autori järelsõna. Wayward Pines on omaette lugu. Kuigi romaani algus meenutab telesarja väga. Salateenistuse agent Ethan Burke’i satub väikesesse provintsilinna, kuhu kadusid kaks inimest ja kus kõik pole selline, nagu see paistab olevat. Romaan algab nagu krimka, jätkub nagu põnevik ja lõpeb hoopis teises võtmes, isegi teises žanris. Ühesõnaga: the owls are not what they seem.

Romaan Wayward Pines ei õigusta teie ootusi. See pakub midagi enamat, kui oodata võib.

 

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER ja e-raamatukogust ELLU

Loe ka raamatu teist osa!

 

Aleksandra Gontšarova
Pääsküla raamatukogu
raamatukoguhoidja

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s