M. Agejev. Romaan kokaiiniga

Romaan kokaiinigaIlmunud: Koolibri, 2015

Romaani peategelane on oma elu jooksul sõltuvuses mitmetest asjadest: rahast, naiste seltskonnast ja nagu teose pealkirjast selgub, ka narkootilistest ainetest. Raamatu pealkiri võib esialgu aga tunduda provokatiivsem kui jutustus ise, mis räägib valdavalt ühe noormehe erinevatest elukogemustest ja mõtisklustest sellel teel. „Romaan kokaiiniga“ jutustab lugejale andekast poisist nimega Vadim Maslennikov, kelle elu keerdkäike saab vaadelda Tsaari-Venemaa kokkuvarisemise päevil.

Teost lugedes saab teha rännaku peategelase sügavamatesse hingesoppidesse, läbi tema kõhkluste-kahtluste erinevates situatsioonides kui ka läbi ääretu enesekindluse ja –teadlikkuse. Vadim ei ole siiski südametu ja tundetu noormees, vastupidi – ta on ülitundlik ja arukas, samuti elutark. Romaanikangelase eneseotsingutes kajastuvad arutlused iseendaga näiteks ema halva kohtlemise ja tema häbenemise pärast; luhtaläinud armastuse ning vaesuses elamise pärast rikaste kaaslaste keskel.

Väike katkend raamatust, kus kajastuvad hästi Vadimi kaalutlused näiteks armunud olemisest:

Armunud mehe jaoks on kõik naised lihtsalt naised, välja arvatud see, kellesse ta on armunud. See naine on tema jaoks inimene. Armunud naise jaoks on kõik mehed ainult inimesed, välja arvatud see, kellesse ta on armunud – see on talle mees. See oli nukker tõdemus, milles ma hakkasin üha rohkem ja rohkem veenduma, mida kauem kestis minu suhe Sonjaga.

Kuid oma mõtetest ei rääkinud ma talle ei sellel päeval ega meie edasistel kohtumistel.“

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

 

 

Angelica Õunapuu
Tallinna Keskraamatukogu
Infoteeninduse pearaamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s