Kadri Aadma. Täht teises taevas

täht-teises-taevasIlmunud: Tänapäev, 2015

Kadri Aadma romaan „Täht teises taevas“ on tõeline „noortekas“. Debüütromaan paneb meid kaasa elama kahekümne aastasele neiule, Samantale. Ühel hetkel ärgates tabab teda kohutav avastus, et peale meeletu peavalu polegi ta elus muud. Õnnetuse käigus saadud trauma tõttu on mälust kadunud kogu senine elu. Edasi elada tuleb teadmisega, et hukkunud on tema ema, isa ja elukaaslane. Õnneks on siiski olemas isa vend, onu Karl, keda tüdruk küll ei mäleta, kuid kes tundub Samantast siiski hoolivat. Koos tehakse jõupingutusi mälu taastamiseks, aga miski ei tundu aitavat. Tänu onu äriasjadele sõidetakse hallist Eestimaa sügisest paariks nädalaks puhkama pisikesele Korfu saarele. Sellel lummavalt kaunil saarel kohtub Samanta samas puhkava meeldiva noormehega. Loomulikult tärkab kahe noore ja ilusa inimese vahel armastus. Aga elu ei ole ju kunagi liiga lihtne. Armastus toob Samanta ellu palju segadust – kõhklusi, kahtlusi, kurbust ja õnne.

Raamatut on hea lugeda. Tekst jookseb paraja tempoga, sujuvalt, kirjakeel on mõnusalt suupärane. Tuleb kiita kirjaniku huvitava süžee eest. Vast on romaan mõnevõrra naiivne, eriti just lõpupoole – aga kas peab siis kõik nii realistlik olema.

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

 

Eike Lille
Tondi raamatukogu juhataja

One comment

  1. Tere! Olen juba mõnda aega siit arvustusi lugenud ja pole pidanud veel pettuma! Eriti see, et siin on päris palju uut kodumaist kirjandust – teema, mille ise olen kuidagi kahe silma vahele jätnud … Oma viimases postituses kajastasin just klassikut Herman Sergot, sest sattusin “Näkimadalatest” vaimustusse. Igatahes edu ja ootan uusi lugemisi 🙂 Ahjaa, viide ka enda blogile: https://raamatudmuusika.wordpress.com/2015/12/01/herman-sergo/.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s