Erich Maria Remarque. Arc De Triomphe

arc-de-triompheIlmunud: Tänapäev, 2014
Tõlkinud Viktor Tomberg

Raamat keskendub Saksamaalt poliitilistel põhjustel lahkunud pagulasele, kelle päris nimi on Ludwig Fresenburg. Olude sunnil peab ta kasutama pseudonüümi Ravic, sest iga hetk võib teda ning paljusid temasuguseid dokumentideta isikuid vahele jäämise korral oodata riigist välja deporteerimine.

Varem Saksamaal kõrgel ametikohal arstina töötanud Ravic peab kasutama nüüd oma oskusi töötades illegaalselt kahe prantsuse arsti heaks, kes kasutavad ära tema pagulase staatust, et võimalikult palju tema arvelt teenida. Ravicul on tunne, et ta elu on ammendanud, kuid isegi kõige halvematel aegadel leidub alati midagi, mis annab elule jälle mõtte.

„Arc De Triomphe” on Erich Maria Remarque´i teine kõige edukam romaan, kus autor käsitleb oma lemmiktemaatikat – inimesed on eraldatud oma normaalsetest eludest ning on pandud lootusetutesse olukordadesse, kus nad peavad leidma jõudu ja jaksu, et eluga toime tulla. Soovitan raamatut lugeda inimestele, kellele meeldis Remarque “Läänerindel muutusteta” ning kes tahaks teada saada, milline võis olla elu 1939. aasta Prantsusmaal.

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe ka teisi Erich Maria Remarque´i raamatuid.

 

 

Kaur Mühlbaum
praktikant

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s