Francesc Miralles. Armastus pisiasjadest

Ilmunud: Tänapäev, 2014
Tõlkinud Mai Tõnisoo

Raamatu minategelane Samuel elab rahulikku, et mitte öelda igavat elu. Tema päevade sisuks on töö germaani filoloogia õppejõuna, lugemine, klassikalise muusika kuulamine ja uudiste vaatamine. Rutiini põnevaim osa on vahetevahel poes käimine. Kui kirjandusloengud välja arvata, tal suuremat sotsiaalset suhtlust polegi.

„”Olen jõudnud uude aastasse, aga ees ei oota midagi uut.” Ja ma uinusin, teadmata, kui väga eksisin.” (lk 11)

Uus elu saab alguse 1. jaanuari hommikul, kui mehe ukse taha ilmub võõras kass. Kuigi Samuel tahab isepäisest kassist kiirelt vabaneda, hakkab temaga juhtuma asju, mis mehe meelt muudavad. Kass viib ta kokku vanamehega ülakorruselt ja hargnema hakkab sündmuste jada. Tema teele satuvad uued inimesed ja olukorrad, olles kui vihjed või teetähised elu edasisteks käikudeks.

Samuel näeb, et ka kassilt on nii mõndagi õppida.

“Õppetund oli selge: ka mina pidin nüüdsest silmad lahti ringi käima. Kujutlesin vaimusilmas eelseisvat nädalat ja mõistsin, et kõike võib juhtuda. Saladus peitus pärani avatud silmades ja söakas hüppamises, kui hetk on küps.” (lk 101)

Muhe lugemine kassisõpradele, kuid mitte ainult.

Raamatu autor Francesc Miralles (sündinud 1968) on rohkelt pärjatud katalaani kirjanik, esseist, tõlkija ja muusik. Lisaks raamatule „Armastus pisiasjadest“ on temalt eesti keeles ilmunud Héctor Garcíaga koos kirjutatud „Ikigai. Jaapanlaste pika ja täisväärtusliku elu saladused” (Pegasus, 2016).

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

 

Loe lisaks:

Carrie Tuhy artikkel „Putting the cat in a catalan love story“

Kirjastuse Tänapäev sarja „Punane raamat“ teosed e-kataloogis ESTER

 

 

Piret Heinsaar
Sääse raamatukogu juhataja

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s