Robert Girardi. Vaporetto 13

Ilmunud: Kultuurileht, 2005 (Loomingu Raamatukogu)
Tõlkinud Karin Suursalu.

Ameerika kirjaniku Robert Girardi (s. 1961) salapäraselt kaunis Veneetsia romaanis  saame aimu, mis tunne on elada Suure kanali ääres asuvas palazzos, kus seinad on kaetud 400 aasta vanuste maalidega.

Veneetsial on lugematuid nägusid ja linna ilu imetlema tulnud päevaturistid näevad neist vaid väheseid. Linnal on ka oma kummituslik pool, mis avaneb alles pimeduse varjus.  Kui teile maailma müstiline taju ei ole võõras, siis see raamat on just teile.

See on kummituslugu tänapäevases Veneetsias, mis on ühtlasi ka vana Veneetsia lugu. Öises tänavate labürindis kohtuvad ameerika valuutamaakler ja eeterlik naine, sajanditetagune vaim. Mööda öiseid tänavaid hulkudes ja vanades palazzodes  öistel koosviibimistel osaledes, avaneb müstiline ajalooline linna atmosfäär. Raamatus on ka teine – päevane, töine Veneetsia pool, kus on tabavalt antud linna tänapäevane elustiil, kohalikud tavad ja harjumused.

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

 

Virve Edro
Nõmme raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s