Ane Riel. Vaik

Ilmunud: Eesti Raamat, 2017
Tõlkinud Eva Velsker

Haarderite perekond elab rahumeelset elu saarel nimega Pea. Tegu on isevärki perekonnaga, kellele meeldib omaette toimetada. Pereisa töötab kodus tislerina ning valmistab muuhulgas puidust kirste, milles on tal komme peale nende valmimist koos noorima pojaga lebada. Peale õnnetust, kus isa surma saab, muutub niigi hapra hingeeluga poiss veelgi kinnisemaks. Ema tervise halvenedes vajab perekond abi ning majapidamisse võetakse appi töötama näitsik. Noored leiavad teineteist ning  kogu lugu võiks ju ilusamaks minna … kuid nii ei juhtu.

Raamat maalib silme ette pildi  sellest, kuidas inimpsüühika moondub ja saab tugevalt kahjustatud nii vanemate enda kasvatusstiili ja iseärasuste kui ka saatuselöökide mõjul. Lühidamalt öeldes – kuidas kujuneb vaimselt haige inimene (inimesed).

Põnevikus on kirjutatud väga õõvastavatest tegudest. Lapsevanemana oli väga raske ja kohati iiveldama panev lugeda, mida üks laps peab läbi elama teadmata, et selline asi ei ole teps mitte normaalne, mida vanemad teevad …

 

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

 

Helen Reiser
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s